Pivní speciál

Pivní pouť pana Stavby Vedoucího po pivovarech České republiky


Pivní ochutnávka ze všech možných koutů naší republiky servírovaná v originálním STAVBA půllitru.

Tak jak Vepřo-knedlo-zelo chutná v každém regionu jinak, i když máte suroviny stejné, tak i pivo, které je vařeno stejnou metodou, bude mít v každém městě jinou chuť.
Vydejte se s námi na pivní pouť spolu s panem Stavby Vedoucím a ochutnejte klasicky vařená Česká piva ze všech koutů naší republiky.

Pivo Vám načepujeme za 30 Kč do našeho stylizovaného půllitru.

Každý druh piva je odebírán pouze v omezeném množství - malých 30 litrových sudech.
Aktuální nabídka v restauraci.

Aktuální pivo na čepu

  • 30 Kč
  • 0,5 l / Stavby Vedoucího pivní speciál

    aktuální pivo na čepu najdete níže vždy první v pořadí

  • 33 Kč
  • 0,5 l / Hauskrecht Brněnská 11°
  • 31 Kč
  • 0,5 l / Polička Otakar 11°
  • 33 Kč
  • 0,5 l / Dačický Kutnohorský ležák 12°

Pivní speciál pana Stavby Vedoucího

  • pullitr_1
  • 65 Kč
  • Originální půllitr STAVBA

    náš originální půllitr se dá pořídit na baru...:)

  • kutna_hora
  • Stříbrná 11°
  • Kutná hora - Měšťanský pivovar Kutná Hora

    Poctivý sladovější ležák s jemnou hořkostí. Pivo se střední plností a chutí, která vám bude po napití povědomá.
    Více o pivaru na tomto odkazu.

  • kutna_hora
  • Zlatá 12°
  • Kutná hora - Měšťanský pivovar Kutná Hora

    Ležák s vyšší, decentní hořkostí, zlatavou barvou a plnějším tělem pro chvíle, kdy si chcete pivo vychutnat.
    Více o pivaru na tomto odkazu.

  • cvikov-klic
  • Klíč - světlý ležák 12°
  • CVIKOV - Pivovar CVIKOV

    Prémiový nepasterovaný světlý ležák vaříme tradičním postupem na dva rmuty za využití moravských sladů a žateckých odrůd chmele. Spodní kvašení při nízké teplotě probíhá v otevřené spilce a následuje zrání v ležáckých tancích, které trvá minimálně 40 dnů.
    Více o pivu na tomto odkazu.

  • varnsdorf-kocour
  • Višňový ležák 12°
  • VARNSDORF - Pivovar KOCOUR

    Tradiční polotmavý ležák s vyváženou lahodně plnou chutí vyrobený dle staré receptury s přídavkem višňové esence.
    Více o pivu na tomto odkazu.

  • breznak_logo
  • Březňák 14°
  • VELKÉ BŘEZNO - Pivovar Velké březno

    Tento světlý speciál s obsahem alkoholu 6,5 % obj. vzniká přímo pod pečlivým dohledem našeho sládka. Tajemství jeho výjimečné chuti spočívá v použití odleželého ječného sladu, kvašení na spilce v otevřených kádích a dlouhém zrání v ležáckém sklepě. Právě prodloužené až 90 denní zrání, pivo chuťově zaokrouhluje a dodává mu neopakovatelný buket a skvělý říz. Na váš stůl se tak dostává silné pivo s bohatou pěnou, jiskřivě granátovou barvou a příjemnou, dlouho doznívající hořkostí.
    Více o pivu na tomto odkazu.

  • zatecky-pivovar
  • Baronka Premium 13°
  • ŽATEC - Pivovar ŽATEC

    Žatecko je kraj, ve světě proslulý svým jedinečným chmelem. Právě žatecký chmel dává žateckým pivům jejich nezaměnitelný charakter. Žatecký chmel a slad, vyrobený z místního ječmene, byly vždy zárukou dobrých várek piva. Stejně jako dnes...
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • Louny
  • Světlý ležák 12°
  • LOUNY - Pivovar Louny

    Počátky pivovarnického řemesla v Lounech sahají podobně jako v jiných českých městech hluboko do minulosti. Nejvýznamnější epocha vaření piva je zde spojena s Adolfem Josefem Schwarzenbergem, který v roce 1890 postavil na vlastních pozemcích nový pivovar a vybavil ho nejmodernější technologií.
    V roce 2008 pivovar prostřednictvím nákupu Drinks Union ovládla společnost Heineken Česká republika, a. s. Následná optimalizace výrobně-dodavatelského řetězce se nejprve projevila pouze sníženým využití stáčírny, která byla v listopadu 2009 nakonec kvůli špatnému technickému stavu a neefektivitě případné rekonstrukce uzavřena.

  • antos
  • Polotmavá 13°
  • SLANÝ - Pivovar ANTOŠ

    Toto pivo je naším příspěvkem do stále populárnější kategorie polotmavých (granátových) spodně kvašených piv. Jeho příjemná nižší hořkost je v dokonalé harmonii s lehkou chutí karamelu, oceňovanou především ženami. Měděná barva lahodí oku každého milovníka dobrého piva.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • Krusovice_Logo
  • Pšenice 11°
  • KRUŠOVICE - Pivovar Krušovice

    Svrchně kvašené nefiltrované pivo s velmi hustou a trvanlivou pěnou. V vůni má výrazné banánové aroma s hřebíčkovými a kvasničnými tóny. Chuť je jemná, svěží až nakyslá, středně plná s nízkou hořkostí, s příjemně vyváženou banánovou a hřebíčkovou příchutí.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • starokladno
  • Ležák starosty Pavla 12°
  • KLADNO - Pivovar STAROKLADNO

    Tradiční, lahodný, třikrát chmelený ležák plzeňského typu, zlaté barvy se smetanově krémovou pěnou, jehož plnost, hořkost a říz se snoubí v harmonickém celku. Klasické hlavní kvašení a zrání dodávají pivu chuť, která je pro ležáky plzeňského typu nezaměnitelná.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • pivovarskydvur
  • Ejlík 12°
  • CHÝNĚ - Pivovarský dvůr CHÝNĚ

    Svrchně kvašené nefiltrované pivo anglosaského typu.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • brevnovsky_klasterni
  • Klášterní IPA 15°
  • PRAHA - Břevnovský klášterní pivovar

    Je svým charakterem na pomezí anglického a amerického stylu. Plné tělo, vyšší, mírně drsná ale příjemná hořkost a znatelný citrusový buket pocházející ze speciálních odrůd chmele zajišťují tomuto pivu dobrou pitelnost při každé příležitosti.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • kunratice
  • Muflon - polotmavý ležák 12°
  • PRAHA - Pivovar KUNRATICE

    Pivo vídeňského typu temnější jantarové barvy dosažené kombinací plzeňského a vídeňského sladu, nikoliv sladu karamelového, typického pro většinu černých piv.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • vinohradsky_pivovar
  • Vinohradská 11°
  • PRAHA - Vinohradský pivovar

    Nefiltrované, nepasterizované pivo plzeňského typu s bohatou vůní Žateckého poloraného červeňáku. Vyznačuje se nižší střední plností a vysokou pitelností.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • hola_rit
  • Souležák 12°
  • PRAHA - UHŘÍNĚVES - Sousedský pivovar HOLÁ ŘIŤ

    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • gwern_nupaky
  • GWERN 12°
  • NUPAKY - Pivovar GWERN

    Je svou stupňovitostí českou klasikou, která zaujme svou plností, vůní a hořkostí. Pivo vaříme ze dvou ječných sladů – plzeňského a mnichovského. Plzeňský slad dodá pivu tu správnou chuť, Mnichovský slad zajistí tmavší zlatavou barvu a tudíž nepoužíváme žádná barviva.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • malesov
  • Světlý ležák 12°
  • MALEŠOV -Přátelský pivovar MALEŠOV

    Plný, sladový základ chutě přechází v jemnou hořkost chmele. K výrobě jsme použili světlý, bavorský a karamelový slad společně s chmelem Žatecký poloraný červeňák.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • hubertus
  • Světlý ležák Premium 12°
  • KÁCOV - Pivovar Hubertus

    Světlý ležák. Pivo s příjemnou výraznou hořkostí, plnou chutí, výrazným řízem a vynikající pěnivostí.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • kozel
  • Kozel Medium 11°
  • VELKÉ POPOVICE - Pivovar Kozel

    Velkopopovický Kozel vyniká svou nezaměnitelnou chutí, díky které je tou nejlepší odměnou za poctivou práci.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • bobr_logo
  • Polotmavý speciál 13°
  • ZADNÍ TŘEBAŇ - Pivovar BOBR

    Je spodně kvašené pivo. Díky karamelovým a praženým ječným sladům se vyznačuje lehce karamelovým aroma s kávovými tóny. Hořkost mu dodávají odrůdy žateckého chmele.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • hostomice
  • Fabián 12°
  • HOSTOMICE POD BRDY - Pivovar FABIÁN

    Světlý ležák. Tradiční české pivo plné, sladové, chuti dodané díky použití nejlepšího,českého, humnového, sladu. Výraznější a však jemná, chmelová, hořkost je výsledkem použití, pouze, lisovaného chmele odrůdy žatecký poloraný červeňák. Nejlepší volba k vychutnání českého piva.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • plzen
  • Pilsner Urquell
  • PLZEŇ - Plzeňský prazdroj

    Základem našeho piva je měkká plzeňská voda, která má díky svému nízkému obsahu minerálů ideální pivovarské vlastnosti, a proto dodává našemu pivu unikátní jemnou chuť. Pro pivo Pilsner Urquell používáme vlastní slad, který si sami vyrábíme z těch nejvybranějších odrůd českého a moravského jarního dvouřadého ječmene.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • permon
  • Polotmavý ležák 12°
  • SOKOLOV- Pivovar PERMON

    Kombinace světlého karamelového a mnichovského sladu, jemný osvěžující říz
    s rubínovou barvou. Plná vyvážená chuť s jemnou karamelovou vůní a příjemnou chmelovou hořkostí.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • kout
  • Koutský ležák 12°
  • KOUT NA ŠUMAVĚ - Pivovar Kout

    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • dudak
  • Dudák 11°
  • STRAKONICE - Pivovar Strakonice

    Nefiltrované a nepasterizované pivo. Vyznačuje se plností a čistým chmelovým aroma. Říz a hořkost je příjemná, není dominantní a harmonicky zakulacuje chuť našeho piva. Světlý ležák je vyroben z českého světlého sladu a žateckého chmele.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • pardal
  • Pardál Echt 11°
  • ČESKÉ BUDĚJOVICE - Budweiser Budvar

    Vychutnáš si rád něco silnějšího? Pozvedni půllitr, tenhle ležák má to nejlepší z původního Pardála: plnou chuť, výraznou hořkost a chmelovou vůni. Stovky českých pivařů mu přidaly na síle a důrazu a tak se zrodila skutečně vyladěná jedenáctka. Ruku na to, je to echt.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • poutnik
  • Světlý hořký ležák 12°
  • PELHŘIMOV - Pivovar poutník

    Pivovar Poutník Pelhřimov vaří pivo plzeňského typu, nepasterizované, filtrované, spodně kvašné a bez chemických přísad.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • bernard
  • Nefiltrovaná 12°
  • HUMPOLEC - Rodinný pivovar BERNARD

    Nefiltrovaná a nepasterovaná 12 je plné sladové pivo s výraznou hořkostí, vhodné pro náročnější pivaře i milovníky více chmelených piv.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • chotebor_logo_press
  • Premium 12°
  • CHOTĚBOŘ - Pivovar Chotěboř

    Světlý ležák obdařený příjemnou vůní, vyrovnanou chutí chmelu a sladu, s krátkým osvěžujícím nahořklým dozvukem. Je vařený podle staré české tradice, má zlatavou barvu a hustou pěnu. Je určen pro opravdové labužníky a příznivce tradiční české „dvanáctky“.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • u-sneka_znojmo
  • Polotmvá 13°
  • ZNOJMO - Pivovar U ŠNEKA

    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • hostan-148x107
  • Hostan Hradní 11°
  • ZNOJMO - Hostan

    Hostan je klasické výčepní pivo vyráběné dle tradičních receptur moderní technologii za použití nejlepšího moravského sladu a žateckého chmele. Vyznačuje se kvalitním řízem, jemnou hořkostí, sladovou vůní. Je lehké, po napití s jemnou chmelovou harmonií.
    Z technických a logistických důvodů byla výroba a stáčení piva přeložena do Brněnského pivovaru, což vedlo k prodloužení data spotřeby ze tří na šest měsíců. Výroba piva byla nahrazena produkcí sudových šumivých nealkoholických nápojů s příchutí citron a kola, tzv. ZULU.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • bratčice
  • Zámecká dvanáctka
  • BRATČICE - Zámecký pivovar Bratčice

    Nefiltrovaný a nepasterizovaný světlý ležák. Chuť je plná sladová, lehká přítomnost kvasnic s příchutí chleboviny a harmonickým dozníváním hořkosti.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • lisensky_pivovar
  • Pšenice 12°
  • BRNO - Líšeňský pivovar

    Typická chuť pšeničného piva. Vůně a chuť po banánu a hřebíčku. Vyšší nasycení a nižší pH z ní činí osvěžující nápoj vhodný zejména k popíjení v letních měsících.
    Klasický český ležák vařený dekokcí na jeden rmut. Výjimečná chuť a příjemná hořkost. Nejoblíbenější Líšeňské pivo.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • haus12
  • Brněnská 12°
  • BRNO - Pivovar Hauskrecht

    Brněnská Dvanáctka je spodně kvašené nepasterizované a nefiltrované pivo s množstvím alkoholu min. 4,5% obj.
    Parní pivovar Hauskrecht používá jako varné medium Brněnskou páru - proto parní pivovar. Více o pivu na tomto odkazu.

  • lisensky_pivovar
  • Marvan 11°
  • BRNO - Líšeňský pivovar

    Klasický český ležák vařený dekokcí na jeden rmut. Výjimečná chuť a příjemná hořkost. Nejoblíbenější Líšeňské pivo.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • lisensky_pivovar
  • Alfa APA 11°
  • BRNO - Líšeňský pivovar

    Speciální svrchně kvašené pivo, první z řady amerických „svrchňáků“ z Líšeňského pivovaru. Výrazná citrusová vůně, jemná ovocná chuť na začátku, s příjemnou vyšší hořkostí v doznívání.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • brno12
  • Drak 12°
  • BRNO - Pivovar Starobrno

    Originální nepasterizovaný extra chmelený světlý ležák, jenž jsme s hrdostí uvařili na Starém Brně z těch nejlepších moravských surovin jako důkaz síly, kterou v sobě naše město má.
    Stránky pivovaru.

  • cerna-hora
  • Páter 11°
  • ČERNÁ HORA - Pivovar Černá Hora

    Páter je velmi oblíbený pro svůj kvalitní říz, chuťovou vyváženost a vynikající pěnivost.
    Pivovarské stránky naleznete na tomto odkazu.

  • litovel
  • Moravan 11°
  • LITOVEL - Pivovar Litovel

    Optimální sladěnost intenzivní aromatické lahodné hořkosti a střední plnosti, výborný říz a velmi dobrá pěnivost, to jsou hlavní charakteristické vlastnosti tohoto piva.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • malenovice_zlín
  • Světlý ležák 12°
  • ZLÍN - Pivovar Malenovice - Zlínský ŠVEC

    Pivovárek vznikl v obci Sazovice ležící asi 10 km od Zlína.
    Nepasterizované pivo, vyrobeno klasickou metodou.
    Odkaz na pivovar zde.

  • radegast
  • Ryze hořká 12°
  • FRÝDEK-MÍSTEK - Radegast

    Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením. Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo.
    Více o pivovaru v tomto okdzu.

  • konicek
  • Vraník - tmavý ležák 12°
  • VOJKOVICE-DOBRÁ - Pivovar KONÍČEK

    Výroba piva probíhá z nejkvalitnějších surovin, jako je moravský slad, žatecký chmel, kulturní pivovarské kvasnice a pramenitá voda z Beskyd.
    Více o pivovaruna tomto okdzu.

  • nachmelena_opice
  • Ležák 11°
  • KRNOV - Pivovar NACHMELENÁ OPICE

    Tradiční český ležák spodně kvašený, vařený dvourmutovým způsobem s jemnou hořkostí způsobenou českými odrůdami chmelů žatecký poloranný červeňák (ŽPČ) a Premiant.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • holba
  • Šerák 11°
  • HANUŠOVICE - Pivovar Holba

    Světlý ležák medově zlaté barvy s lahodně nahořklou, jemně chmelovou chutí a dokonalým řízem.
    Více o pivovaru zde.

  • pernstejn_pardubice
  • Vilém 11°
  • PARDUBICE - Pivovar Pernštejn

    Pivo plné sladové chuti, zářivě zlatého vzhledu a bohaté pěny. Pečlivě vybrané suroviny zaručují silný říz, chmelovou hořkost a příjemnou vůni.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • rampusak-12
  • Rampušák 12°
  • DOBRUŠKA - Pivovar Dobruška

    Světlý ležák s příjemnou hořkostí, plné sladové chuti, s vysokým řízem a výbornou pěnivostí. V nefiltrovaném provedení je patrný zákal, způsobený přítomností pivovarských kvasinek v pivu, které jsou bohatým zdrojem vitamínu B, stopových prvků a minerálů.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • primator
  • Primátor nefiltrovaná 11°
  • NÁCHOD - Pivovar Primátor

    Jedná se o spodně kvašené pivo vyrobené klasickou technologii z českých surovin. Je vařeno dvourmutovým způsobem z moravského ječného sladu a dvou druhů žateckého chmele. Hlavní kvašení probíhá v otevřených kádích a dozrává v ležáckých sklepech s minimální dobou zrání 50 dnů a tím je docíleno příjemného osvěžujícího řízu. Pivo má zářivou zlatavou barvu s výraznou jiskrou a sněhově bílou hustou pěnou.
    Více o pivu zde.

  • krakonos
  • Krakonoš 12°
  • TRUTNOV - Pivovar Krakonoš

    Pivovar Krakonoš vyrábí pivo klasickou technologií, nepasterizované, mikrobiálně filtrované. Pro výrobu piva používáme vodu z vlastní studny, která je 80 metrů hluboká.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • Krkonossky_MEDVED
  • Světlý ležák 12°
  • VRCHLABÍ - Pivovar Krkonošský MEDVĚD

    Při výrobě našeho světlého ležáku vycházíme z léty ověřených tradičních postupů výroby piva českého tipu. Svou sytou zlatavou barvu pivo získává intenzivním vařením každého ze tří rmutů. Hořkost je intenzivní, nikoliv však ulpívající ani drsná, natožpak nepříjemná. Většina hořkých látek pochází totiž z Žateckého poloraného červeňáku, který tomuto pivu dává jemnou hořkost a intenzivní chmelové aroma. Jedná se o klasické české pivo plzeňského tipu, vyráběné s úctou k tradičním postupům výroby českého piva.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • rohozec
  • Skalák 11°
  • TURNOV - Pivovar Rohozec

    Tradiční ležák s bohatou pěnou, vyváženou plností a lahodně hořkou chutí, která pobízí k dalšímu napití. Vhodná pro chvíle zábavy s přáteli a kamarády, při grilování masa či ryb.
    Podívejte se na stránky pivovaru.

  • svijany
  • Svijanský Máz 11°
  • SVIJANY - Pivovar Svijany

    Světlý nepasterizovaný ležák vyrobený tradičním technologickým postupem obvyklým pro výrobu českého piva.
    Více o pivu zde.

  • Albrecht_12
  • Albrecht - světlý ležák 12°
  • FRÝDLANT - Zámecký pivovar FRÝDLANT

    Silnější ze spodně kvašených Albrechtů, k jehož chmelení byl použit jen žatecký poloraný červeňák. Avšak jeho dávka byla výrazně navýšena. V sypání byl užit 100% český světlý slad, který pivu dává jeho zlatavou barvu, typickou pro české ležáky. Pivo zraje v ležáckém tanku až dva měsíce a ke spotřebiteli je expedováno bez filtrace.
    Více o pivu zde.